Uređenje interijera

5 detalja koji čine kuhinju potpunom

Ako ste ljubitelj kuhanja i gurman, kuhinja je vaš centar doma. Vrlo vjerojatno mnogo vremena provodite u ovoj prostoriji stoga ćemo vam predstaviti nekoliko savjeta kako da vam kuhinja bude ugodnija, a ako spadate u onu vrstu ljudi koji ne vole puno vremena provoditi u kuhinji, ovi savjeti će vam pomoći kako da od kuhinje napravite zanimljivu prostoriju u koju se možda čak i zaljubite.

Sve ono što smo do sada mogli vidjeti u kuhinji (monotone boje, metal i kristalno bijelo posuđe) odlazi u prošlost, a kuhinje postaju pravi izvor života i kreativnih ideja u vašem domu.

1. Boje

Sve što vam treba za početak su – boje. Poigrajte se bojama, potražite šarene kuhinjske krpe, šarene šalice za čaj i kavu, pribor za jelo i u nekoliko trenutaka kuhinji ćete dati novi izgled i ugođaj.

2. Ploha za vješanje

Ako imate malu kuhinju, svakako će vam dobro doći nekakva ploha za vješanje na koju možete objesiti lonce kako vam ne bi stvarali gužvu u ormarićima. Također vam može poslužiti i za postavljanje pribora za kuhanje.

3. Kreativni sitni detalji

Stare uokvirene fotografije na zidu ili možda otkačene šarene vaze za cvijeće, vi birate. Poigrajte se s prostorom koristeći ove sitne detalje i u trenutku će postati najzabavnija prostorija u kući.

4. Košara puna voća

Užurbanim tempom života zaboravljamo na zdravu prehranu, zato bi bilo dobro da u kuhinji uvijek imate zdjelu ili košaru voća (jabuka, naranča, banana, grožda). Osim što je voće prijeko potrebno za zdravu prehranu i život, u kuhinju će donijeti dašak života i svježine.

5. Začini nadohvat ruke

Stare staklenke ne morate bacati, uvijek vam mogu zatrebati. Konkretno, ako nemate mjesta u ormarićima držati začine i staklenke, uvijek ih možete odvojiti nekoliko, u njih staviti začine ili tjesteninu i staviti si ih negdje nadohvat ruke. Staklenke ste iskoristili i više ne morate tražiti začine po ormarićima dok ste usredotočeni na kuhanje.