Upute za podnošenje prigovora

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/2014), prigovor možete poslati putem elektroničke pošte na: info@ekokamini.hr ili pisanim putem na:

Eko kamini j.d.o.o.,
Karlovačka cesta 52c, 10020 Zagreb-Novi Zagreb.

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, na prigovor ćemo Vam odgovoriti na isti način kojim je prigovor nama upućen i to u roku od 15 dana od primitka prigovora. U suprotnom se Kupac može obratiti Državnom inspektoratu ili Udruzi za zaštitu potrošača.

Uvjeti za povrat nekorištene robe (pravo na jednostrani raskid ugovora)

1. U roku od 14 dana od dana dostave proizvoda kupljenog na daljinu imate pravo jednostrano raskinuti ugovor bez navođenja razloga.

2. Kako biste ostvarili pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, molimo Vas da nas obavijestite o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora, prije isteka roka, nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom na: info@ekokamini.hr u kojoj ćete navesti ime i prezime osobe na koju glasi narudžba, kontakt broj telefona, broj narudžbe te broj računa na koji je potrebno vratiti novac, a možete koristiti i obrazac za jednostrani raskid ugovora.

3. Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana sklapanja ugovora, tj. od dana izdavanja računa.

4. Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete pronaći ovdje.

5. Povrat robe vršite u potpunosti o svojem vlastitom trošku.

6. Rok za povrat robe od trenutka raskidanja ugovora je 10 radnih dana, osim u slučaju da je usmeno dogovoreno drugačije. Kontaktirat ćemo Vas dan prije prikupa kako bismo Vas obavijestili o okvirnom terminu.

7. Povrat novca vrši se isključivo na bankovni račun klijenta u ime vraćanja robe. Sve druge vrste plaćenih usluga su bespovratne. Povrat novca i robe vrši se isključivo poštujući zakone Republike Hrvatske. Povrat novca vršimo u roku od 10 dana od trenutka raskida ugovora.

8. Pravo na jednostrani raskid ugovora gubi se u slučaju da je kamin na bioetanol ugrađen i/ili korišten.

Odgovornost za materijalne nedostatke

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima (članci 400-422).

Reklamacije

U slučaju bilo kakvih nepravilnosti ili oštećenja, slike istih možete nam poslati putem e-pošte na: info@ekokamini.hr kako bismo u što kraćem roku utvrdili gdje je točno nepravilnost i poduzeli daljnje korake u otklanjanju iste. Oštećene dijelove ćemo zamijeniti ispravnima ili izvršiti povrat novaca i robe u roku od 10 radnih dana. U slučaju bilo kakvih upita ili nejasnoća, možete nas kontaktirati na broj naše Službe za korisnike: 097 777 4088 svakim radnim danom od 8:00 – 16:00 sati.

24 mjeseca jamstva kvalitete

Svaki kamin na bioetanol ima vlastitu deklaraciju s općim značajkama opisanim u stavkama. Uz deklaraciju dobivate i upute za korištenje te jamstvo (račun). Prilikom kupnje bilo kojeg proizvoda, preporučamo Vam da iste pregledate. Uvjeti valjanosti jamstva:

  • proizvod se obavezno mora složiti prateći upute za korištenje;
  • proizvod se smije koristiti isključivo u svrhe za koje je namijenjen te treba biti održavan u skladu s pravilima zaštite;
  • jamstvo se odnosi na proizvodne ili dostavne nedostatke u kvaliteti proizvoda.

Kupac gubi pravo na jamstvo u sljedećim slučajevima:

  • nisu poštovane upute za instalaciju i proizvod nije održavan u skladu s pravilima zaštite;
  • roba je oštećena krivnjom kupca;
  • proizvod je oštećen uslijed djelovanja više sile.

U slučaju da primjetite nepravilnosti kamina na bioetanol u upotrebi, molimo Vas da obavijestite kontakte navedene na stranici Kamini na bioetanol. Ukoliko su iste primjećene tijekom jamstvenog roka, a ulaze u kvantitativne ili kvalitativne neusklađenosti definirane jamstvom, Eko kamini j.d.o.o. se obavezuje da će ispraviti/zamijeniti ili kompenzirati proizvod o vlastitom trošku. U slučaju proizvodnog nedostatka, Eko kamini j.d.o.o. obavezao se otkloniti isti u roku od 15-45 radnih dana od trenutka prijave. U slučaju kupnje predmeta koji ima proizvodni nedostatak, imate pravo isti vratiti u roku od 14 dana od datuma isporuke na kućnu adresu. Može se napraviti i zamjena za istu, ali ispravnu robu.